torstai 12. helmikuuta 2015

First world problem

Oi voi näitä pienen ihmisen ongelmia. Yritin tilata Kiinasta (?) iPad kuoret. Kyllä, luit oikein, IPAD. Olen hankkinut jotain, mitä muistan vannoneeni ystävälle jos toisellekin, että minähän en sellaisia turhakkeita hanki. Taitaa olla aika syödä se hattu. No, anyway, tilasin siis iPad kuoret. Ja siinä samassa nettisivuilla surffaillessa pongasin kivat iPhonenkin kuoret. Tämän hetkiset kun näyttävät tältä:

Oli kivan hintaiset, vain 11€ paikkeilla, niin ajattelin, että kun tässä nyt kuitenkin ne iPad kuoret tilataan, niin kai siinä samassa nyt tämäkin menee. 

Se oli virhe.

Muutamia tunteja meni ja tuli ilmoitus huono suomi -tyylillä, että ikävä kyllä tuote on loppunut eikä sitä toimiteta. Lähetetään kyllä ne toiset tuotteet. Siinä vaiheessa, kun yritin sitten perua niiden kännykän kuorien tulemisen, niin tuli uusi viesti, että ne on lähetetty jo, ei voi enää perua. Lopputulema on siis se, etten saa niitä tarvitsemiani iPad kuoria, vaan ne heräteostoksena hankitut halvat kännykkäkuoret. Ikävä kyllä, eivät ne enää ole kovin halvatkaan, kun joudun niistä maksamaan sen 10€ toimituskulut. Eli 20€ kuoret tuli sitten tilattua. Saavat kyllä luvan olla sitten ihan perhanan hienot. Onneksi tullimaksu menee vain yli 22€ tilauksista, kun postikuluja ei oteta huomioon.

Onneksi tämä menee kategoriaan FWP eli First World Problem. Tämä äärettömän hyvä luokitus tuli hyvän ystäväni suusta vieraillessamme hänen ja miehensä luona Espoossa. Pitänee kertoa tämäkin tarina tarkemmin:

Olimme ruokailemassa 5 ruokalajin illallista Helsingissä. Tähän voit siis jo valmiiksi kuvitella pienehkön snobitunnelman viinimenuineen ja muineen (tähän mainittakoon kuitenkin, että kyseessä oli Groupon-diili). Tuli neljännen ruokalajin aika. Tätä ennen olin toki jo saavuttanut tarjoilijan suosion lähettämällä likaisen viinilasin takaisin ja vaatimalla puhdasta tilalle. Neljäntenä lajina oli siis juustolautanen. Minä, keliaakikkona, sain sitten ihan minua varten tehdyn juustolautasen, mikä siis tarkoitti, että minulta oli jätetty suolakeksit pois ilman että tilalle oli laitettu mitään. Tämä oli normitapa vielä 10 vuotta sitten, mutta nykyään standardit ovat kasvaneet, kun tarjonta on parantunut. Eikä tietysti nyt yksissä suolakeksien puuttumisessa nyt mitään sen ikävämpää ole, mutta kun tätä sattuu 15 vuoden ajan suhteellisen säännöllisesti hieman eri muodoissa, niin kyllä se vähän alkaa kalvamaan. Asia olisi varmaan jäänyt siihen, jos annos muuten olisi ollut ok. MUTTA. Kaikilla muilla oli viinirypäle-rypäs, jossa oli 4 (neljä) viinirypälettä ja minulla oli 3 (kolme) viinirypälettä. Tämä niksautti aivoissani jotain. Hei ihan oikeesti! Minulta on otettu jo keksit pois ja sitten saan vielä niitä rypäleitäkin vähemmän. Olin siinä sitten aikamoisessa tilassa.

Tähän ystäväni yksitoteen tuumasi:

First world problem.

Oi, että minä nauroin silmät kyyneleissä. Niin totta. Niin mahdottoman totta tuo lausahdus. Hyvä välillä laittaa realiteetit ojennukseen. Kiitän täydestä sydämestäni ystävääni T:tä, jonka tuumaus auttaa minua tässäkin kännykkäkuorikatastrofissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti